Offerte aanvragen
  • De Opslach 2
    9041 GA Berltsum
  • Bel ons gerust
    06 - 2693 4267
  • Werktijden
    Ma - Za 07:00 to 18:00

AANDACHT VOOR TUINBELEVINGGoed tuinonderhoud zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd mooi uit blijft zien.

Wil je optimaal kunnen genieten van je tuin of tuinpark? Dan is regelmatig tuinonderhoud een must. Als experts in tuinonderhoud weten we wat er nodig is om ervoor te zorgen dat jouw tuin er goed verzorgd en netjes bij ligt, elke keer weer. Van het snoeien van hagen tot het bemesten van planten; het maakt allemaal deel uit van goed tuinonderhoud. Dankzij regelmatige aandacht blijft je tuin of tuinpark stralend mooi en gezond, ook op lange termijn.

Werkzaamheden Tuinaanleg

Als professioneel hoveniersbedrijf verzorgen wij tuinaanleg en onderhoud. We weten precies wat jouw tuin nodig heeft om er mooi, gezond en aantrekkelijk uit te zien. Onze taken kunnen variëren van hagen snoeien, graskanten steken tot bemesten en plaatselijk overtollig blad verwijderen. Het resultaat? Een prachtige tuin met een schitterende structuur en aantrekkelijke uitstraling!

Struiken kunnen het beste in het najaar worden gesnoeid. Fruitbomen, coniferen, klimop en bladverliezende hagen kunnen op deze manier het best geknipt worden. Let er echter wel op dat struiken die op eenjarig hout bloeien nu niet gesnoeid mogen worden, anders bloemen ze niet in het voorjaar.

In het najaar moet je extra goed op je tuin letten. Bladeren vegen, onkruid wieden en grasmaaien zijn allerlei handelingen die nodig zijn om je tuin in topconditie te houden. Na het grasmaaien is het belangrijk om het maaisel en de bladeren weg te halen - zo voorkom je dat er mos ontstaat. Door goed te onderhouden overleeft je gazon de winter en de vrieskou!

Een goede tuinbemesting kan essentieel zijn voor het behoud van een gezonde tuin. Na oktober is er in principe geen mest meer nodig, maar het toevoegen van kalk en magnesium kan de zuurgraad van de bodem op peil houden. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en blijven planten in goede conditie. Een juiste pH-waarde helpt ook tegen mosvorming. Magnesium draagt ook bij aan betere kleurbehoud van je gazon tijdens de wintermaanden.

Wanneer de wintermaanden naderen, is het noodzakelijk om de vijver klaar te maken. Tijdens een onderhoudsbeurt van de vijver verwijderen we alle plantenresten en controleren we op aanwezigheid van draadalg. Aangezien draadalg in de wintermaanden groeit, kan dit het heldere water vertroebelen. Daarnaast is het ook belangrijk om de waterhardheid op peil te brengen. Goede waarden voor de waterhardheid en mineralen in jouw vijver zijn essentieel voor helder water in het voorjaar. Om afgevallen bladeren effectief te voorkomen, raden we je aan om een fijn net over de vijver te spannen.

Bomen snoeien zorgt ervoor dat deze gezond blijven en mooi in vorm. In het najaar wordt het goed zichtbaar hoe het takkengestel van de boom eruit ziet. Bij schade aan de takken, een beschadigde kroon of een aantasting door zwammen, moet je actie ondernemen. Zorg ervoor dat er geen ongewilde takken afbreken die je dak kunnen beschadigen, zoals bijvoorbeeld dat van jezelf of van je buren. Je bent verplicht om je bomen te onderhouden; vele verzekeringen keren niet uit als blijkt dat jij onachtzaam bent geweest.

Met winterklaar maken van je tuin kan Germ's Grien ook helpen bij het snoeien van appel- en perenbomen. Door deze te onderhouden verbetert je de gezondheid ervan en krijg je lekkere, goede fruitoogst. Germ's Grien is gespecialiseerd in zorgvuldig knippen zonder het belangrijke bloemhout weg te halen.

Om te voorkomen dat vaste planten door kou worden beschadigd, is het belangrijk om ze te beschermen tegen de kou voordat de vorst werkelijk ingaat. Dit kan door het bedekken van de planten met bladeren, compost of een mengsel van mest en turf.

Ook in de winter is tuinrenovatie bij Hovenier Germ's Grien een populair onderwerp. In die periode kan er veel werk verricht worden in particuliere- en bedrijfstuinen, zoals het aanbrengen van bestrating, bouwen van schuttingen en tuinoverkappingen of het zetten van plantenborders. Dus mocht je op zoek zijn naar een ervaren hovenier voor tuinrenovatie, dan kun je ook in de winter terecht bij Hovenier Germ's Grien.

Het voorjaar is de perfecte tijd om bladeren en losse takken te verwijderen uit uw tuin. Het opruimen van bladeren voorkomt verzuring in de grond en zorgt er tevens voor dat uw tuin er keurig en netjes uitziet.

Als de lente begint, is het tijd om bepaalde planten te snoeien. Siergrassen, hortensia's, lavendel, vlinderstruiken en rozen staan ​​allemaal op de snoeilijst. Het doel van het snoeien is om dood hout en zijtakken weg te knippen uit de vaasplant. Het verwijderen van ongewenst hout zorgt ervoor dat meer voedingsstoffen naar de hoofdtakken stromen. Er wordt ook meer licht en groeiruimte gecreëerd voor de plant, wat de groei ten goede komt.

Als het voorjaar aanbreekt, is het tijd om de tuin een onderhoudsbeurt te geven. Een van de belangrijkste klusjes is tuinonderhoud van het gazon. Dit kan bestaan uit verticuteren, bijzaaien, bemesten en grasmaaien. Hiermee wordt er voor gezorgd dat je gazon weer fris en groen oogt!

Wanneer de lengte dagen weer toenemen, is het tijd om te bemesten. Bemesten helpt bij het verschaffen van voldoende voeding aan de plant om voor een gezond en fraai uiterlijk te zorgen. In het voorjaar is het belangrijk om specifieke bemesting te gebruiken die aansluit bij de behoeften van je plant.

Een tuin is een belangrijke factor voor het uiterlijk van je woning. De uitstraling wordt bepaald door het strakke gazon, de verzorgde planten en de verschillende elementen. Door regelmatig onderhoud toe te passen op de juiste momenten, kunnen schoonheid en gezondheid samengaan. Met goede zorg biedt een tuin een prachtige en rustgevende ervaring die uniek is voor iedere locatie.

Bij hoveniersbedrijf Germ's Grien staat onze passie voor groen centraal. De kans om tuinen en landgoederen in volle bloei te zien, geeft ons een diepe bevrediging. Om ervoor te zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar je plantsoen, nemen wij de maandelijkse tuinonderhoudsactiviteiten graag van je over. Door middel van een goede planning en de juiste technieken weten we jouw groenproject naar een hoger niveau te tillen.

Afspraak maken voor Groenonderhoud

Wil je meer weten over tuinonderhoud en heb je interesse in een afspraak? Neem dan vrijblijvend contact op met Germ Stremler. Germ kan je persoonlijk adviseren wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin, en verder uitleggen over de kosten. Neem eenvoudig contact op via het contactformulier of bel tijdens kantoortijden (06 - 2693 4267) om een afspraak te maken!